Lacrimile artificiale sunt ideale pentru persoanele care se expun foarte mult la ecranele albastre - telefoane, calculatoare, laptopuri, tablete, televizoare - sau pentru persoanele care simt un disconfort ocular atunci cand isi expun ochii la vant, praf, aer rece, aer uscat sau soare prea puternic. 

Indiferent daca poarta sau nu ochelari speciali de protectie, cei care lucreaza la calculator se pot confrunta cu astfel de simptome ca: ochi obositi, iritati, inlacrimati, sensibili la lumina sau chiar durerosi. De asemenea, privirea poate deveni incetoasata, apar durerile de cap sau vederea dubla, iar unele persoane au senzatia de nisip in ochi. Aceste simptome apar deoarece uitam sa clipim atunci cand suntem concentrati la ecrane, astfel apar disfunctii ale sistemului de lubrifiere al ochiului, ceea de duce la senzatia de ochi uscati. Daca, in mod normal, oamenii clipesc de 15-20 de ori pe minut, in timpul citirii de pe calculator acest numar se reduce la jumatate. In aceste cazuri, ochii obositi pot fi ingrijiti cu ajutorul picaturilor oftalmice pe care le poti alege in functie de simptomele care te deranjeaza. Picaturile pentru ochii obositi reprezinta o alegere potrivita daca lucrezi foarte mult din fata ecranelor. Acestea calmeaza ochii, reduc senzatia de disconfort, hidrateaza si lubrifiaza suprafata oculara. De regula, trebuie sa aplici cate o picatura de produs in fiecare ochi, de 3-5 ori pe zi. Pentru a afla ingredientele si regulile de depozitare, citeste cu atentie prospectul pe care il vei gasi in fiecare cutie cu lacrimi artificiale.


Picaturile pentru ochii iritati sunt eficiente pentru persoanele alergice la conditiile meteorologice neprielnice: vant, soare sau ploaie. De exemplu, exista picaturi de ochi ce ofera protectie impotriva rezelor UV. Acestea protejeaza corneea, cristalinul si retina impotriva radiatiilor UV, luminii albastre, surselor de lumina artificiala si expunerii prelungite la lumina solara, prevenind probleme precum fotokeratita, fotokeratoconjunctivita si cataracta.


Picaturile oftalmice sunt potrivite si pentru persoanele care poarta ochelari de vedere sau lentile de contact. Cu ajutorul acestor picaturi se reduce disconfortul de la nivelul ochilor, iar lentilele de contact sunt si ele lubrifiate si hidratate, ceea ce usureaza montarea si indepartarea lor.


Farmacia Ducfarm iti propune o selectie vasta de lacrimi artificiale la preturi pentru fiecare buzunar. Comanda-le prin intermediul formularului online si le vei primi prin curier rapid chiar la tine acasa sau vino in orice farmacie fizica, iar noi te vom ajuta sa iti alegi picaturile de ochi potrivite. 

Ne gasesti in Cluj, Turda, Floresti, Zalau, Hida, Oradea si Baia Mare.