Insomnia este o tulburare de somn care inseamna ca adormi cu greu, te trezesti in timpul noptii si nu reusesti sa adormi la loc si, in general, nu ai un somn de calitate. Daca esti in cautarea unui tratament pentru insomnie, trebuie sa iei legatura cu un medic specialist. Daca doar treci printr-o perioada stresanta, care te face sa dormi rau, in farmacia online Ducfarm.ro gasesti mai multe suplimente alimentare pentru insomnie.


O persoana are nevoie in medie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru a fi odihnita si energica in ziua urmatoare. Fiecare om se confrunta la un moment dat in viata cu cel putin un episod de insomnie care poate dura de la o zi pana la cateva saptamani. Atunci cand insomnia dureaza cel putin o luna sau mai mult, se instaleaza insomnia cronica. Aceasta poate fi asociata cu factori externi sau interni, de exemplu cu anumite conditii medicale.


Exista mai multe cauze pentru aparitia insomniei: lipsa unei rutine de somn, mesele luate prea tarziu, excesul de cofeina, stresul cotidian, tulburarile de sanatate mintala (anxietate, despresie), administrarea de medicamente (antidepresive, medicamente pentru astm sau tensiune arteriala) dar si anumite boli si afectiuni medicale (apneea in somn, sindromul picioarelor nelinistite, durerea cronica, diabetul, bolile de inima, astmul, boala de reflux gastroesofagian, tiroida hiperactiva, boala Parkinson si boala Alzheimer).


De cele mai multe ori, insomnia are legatura cu stresul, iar suplimentele pentru somn sunt la mare cautare. De regula, acestea contin extracte naturale cunoscute pentru proprietatile lor calmante si sedative, de exemplu valeriana, passiflora (floarea pasiunii), roinita, macul californian si hameiul. Si melatonina s-a dovenit a fi eficienta pentru multe persoane care se lupta cu insomnia.


Cele mai bune pastile de somn functioneaza prin faptul ca relaxeaza organismul, reduc timpul necesar pentru a adormi si imbunatatesc calitatea somnului (Persedon, Calmogen, Optisomn, Bien Dormir).


Daca pastilele pentru somn nu isi fac efectul si insomnia devine cronica, cere ajutorul unui specialist pentru a identifica posibilele cauze care te impiedica sa adormi.