Impotenta masculina este intalnita mai des in randul barbatilor cu varsta de peste 40 de ani, dar poate afecta si barbatii tineri. Aceasta disfunctie erectila consta in incapacitatea de a obtine sau a mentine o erectie suficienta pentru un contact sexual. De cele mai multe ori, cauza principala a impotentei este imbatranirea, dar in unele cazuri problema poate sa apara pe fond de stres sau oboseala. De asemenea, bolile cardiovasculare si diabetul pot duce la aparitia problemelor ce tin de potenta.


Atunci cand se confrunta cu aceste situatii, multi barbati apeleaza la pastile pentru potenta. Acestea pot avea efectul dorit daca disfunctia erectila nu este consecinta unori boli, in acest caz fiind necesar un consult medical. Suplimentele pentru potenta pot sa contina extracte de plante sau alte substante cu efect tonic si stimulator pentru sanatatea sexuala masculina. Asadar, in functie de cauze, tratamentul pentru potenta implica depistarea cauzelor medicale, daca exista, si imbunatatirea stilului de viata. De exemplu, fumatul, alcoolul si drogurile au o mare influenta negativa asupra calitatii potentei masculine.


O alta disfunctie sexuala cu care se pot confrunta barbatii este ejacularea precoce, care este caracterizata prin imposibilitatea de mentine un act sexual mai mult de 3 minute, ejacularea avand loc inainte de penetrare sau imediat dupa. Factorii care influenteaza ejacularea pot fi atat de ordin psihologic, cat si de ordin biologic. Anxietatea, problemele in relatia de cuplu, stima de sine scazuta, dar si dereglarile hormonale si cele neurologice pot duce la ejaculare precoce.


Tratamentul ejacularii precoce poate sa includa exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni, cum sunt exercitiile Kegel, dar si alte tipuri de tehnici, cum ar fi ejacularea cu o ora inainte de actul sexual. De asemenea, se pot prescrie medicamente pentru ejacularea precoce care pot fi sub forma de crema, gel sau spray cu anestezic local. Antidepresivele sau medicamentele pentru disfunctia erectila pot si ele sa trateze ejacularea precoce.