Paracetamol LPH 500mg x 20cp Analgezice
2,50 RON
Antinevralgic P x 20 comprimate (Sanofi) Analgezice
13,00 RON
Sindolor gel x 50 g (Fiterman) Antiinflamatoare
22,00 RON

Durerea de dinti, durerea de cap, durerea de spate – toate aceste simptome sunt reactii ale corpului care semnaleaza prezenta unei inflamatii sau a unei leziuni. Pastilele pentru durere pot calma aceasta inflamatie acuta, dar exista persoane care sufera de durere cronica, in acest caz tratamentul fiind stabilit de medicul specialist.


Durerea apare atunci cand corpul trimite un semnal catre creier, de regula dupa o lovitura, luxatie sau leziune. Este o senzatie neplacuta, care se poate manifesta sub forma intepaturi, furnicaturi, arsuri sau dureri. Durerea poate fi ascutita sau surda, pulsatila sau continua. Cu toate ca produce disconfort, aparitia durerii este necesara pentru ca astfel se pot descoperi eventuale probleme de sanatate.


Durerea de cap este destul de comuna, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Poate sa apara din mai multe cauze: lipsa somnului, stresul, pozitia incorecta a corpului, deshidratarea, carente de vitamine si minerale. Cele mai folosite pastile pentru dureri de cap sunt analgezicele si antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS). Acestea functioneaza prin blocarea semnalelor de durere trimise la creier prin terminatiile nervoase sau prin blocarea prostaglandinei – substanta care creste nivelul de durere atunci cand exista o inflamatie in corp. Pastilele pentru dureri de dinti functioneaza pe acelasi principiu. In schimb, pentru durerile de spate cele mai folosite sunt unguentele cu substante antiinflamatoare (Sindolor, Diclofenac), cu care se maseaza zona dureroasa.


Inainte de administrarea de medicamente pentru durere - Nurofen, Paduden, Ibuprofen, Paracetamol - cere sfatul medicului sau al farmacistului si citeste prospectul cu atentie, mai ales daca suferi de boli cronice sau daca urmezi deja un tratament cu alte pastile. De asemenea, gravidele nu ar trebui sa ia antiinflamatoare nesteroidiene in timpul sarcinii, mai ales in primele 6 luni. Este vorba de ibuprofen, flurbiprofen, naproxen, ketoprofen, dexketoprofen. Doar medicul poate decide daca unei femei insarcinate i se pot administra antiinflamatoare nesteroidiene.