Daca esti in cautare de produse pentru ingrijirea protezei dentare, avem pentru tine cateva creme si pastile care te vor ajuta in acest proces.


Proteza dentara este un dispozitiv medical purtat de persoanele care au probleme cu dantura: le lipsesc un dinte sau mai multi. Proteza dentara reprezinta de fapt niste dinti falsi care inlocuiesc golurile din gura si protejeaza impotriva eventualelor probleme care pot aparea in caz contrar, cum ar fi dificultatile in mestecare si vorbire. De regula este recomandat persoanelor care nu isi pot face implant dentar, de exemplu au anumite afectiuni orale care impiedica acest lucru.


Exista mai multe tipuri de proteze: fixe, mobile, totale sau partiale. Acestea pot fi produse din acril, ceramica, metal sau zirconiu. Pentru a fixa proteza dentara de gingii ai nevoie de o crema adeziva (Protefix) care ajuta proteza sa stea lipita de gingii pe durata intregii zile. Cu ajutorul acestei creme sigilarea este deosebit de eficienta, astfel incat se evita patrunderea resturilor alimentare sub proteza.


Proteza dentara trebuie curatata zilnic zu ajutorul unei periute cu peri moi, pentru a elimina bucatile mici de alimente si pentru a impiedica depunerea de placa bacteriana. De asemenea, prin curatare se elimina resturile de crema adeziva pentru proteza. Daca este posibil, se recomanda ca dupa fiecare masa proteza sa fie clatita sub un jet de apa. In acelasi timp, protezele trebuie lasate peste noapte intr-un pahar cu apa, pentru a-si pastra forma. In pahar se pot adauga cateva tablete de curatare activa pentru proteze. Acestea au mai multe roluri, inclusiv de curatare, odorizare si igienizare. Dimineata proteza va fi curata si proaspata, numai buna pentru a fi purtata din nou. Tot ce ramane sa faci este o speli foarte bine cu apa inainte de a o fixa de gingii. Tabletele de curatare pot fi folosite si pentru un proces obisnuit de curatare a protezei.