CUM SĂ OBȚII UN BRONZ  DE DURATĂ: 5 RECOMANDĂRI UTILE

Perioada vacanțelor este în toi și dacă ești un fan al bronzului, cu siguranță te intrebi ce ai putea face ca acesta să dureze cât mai mult. Din start îți spunem că folosirea unei creme de protecție solară este obligatorie pentru a evita arsurile și a minimiza riscul de melanom. O cremă cu SPF nu te va împiedica să obții un bronz așa cum ți-l dorești, în schimb îți va proteja pielea. Iată care sunt recomandările noastre pentru un bronz de durată:

1. Exfoliază pielea înainte de expunerea la soare


Pentru exfoliere poți alege un scrub din comerț sau un scrub făcut în casa din zaț de cafea sau făină de porumb. Exfolierea elimină celulele moarte ale pielii și activează reînnoirea pielii. Aceasta va produce melanină pe straturile mai profunde ale pielii, iar bronzul va dura mai mult. Pentru față alege un scrub mai blând, mai ales daca ai tenul sensibil.

2. Folosește crema de protecție solară în mod gradul


La prima expunere la soare folosește o cremă cu SPF50, indiferent de nuanța pielii tale. Atunci când pielea devine ușor mai închisă, poți să treci la o cremă cu SPF 30. Abia după câteva săptămâni de plajă, se poate folosi crema cu SPF15 dar doar în cazul pielii închise la culoare. Aplică crema pe toată suprafața corpului, insistând pe față, umeri și piept. Nu uita de nas sau de pielea apropiată de linia părului, tindem să omitem aceste zone și astfel ne trezim cu arsuri.


De exemplu, Uveblock spray cu SPF50 oferă o protecție foarte ridicată UVA/UVB de spectru larg și luptă împotriva leziunilor celulare induse de razele infraroșii. Este potrivit și pentru pielea sensibilă. 

Pentru față poți alege un produs cu textură ușoară, cum e Crema pentru protecție solară Daily Go To SPF 50 de la Purito. Nu conține parfum și a fost special concepută pentru o re-aplicare ușoară. Poate fi purtată și sub machiaj. Are un finish pur, fără urme albe.


3. Hidratează pielea după fiecare expunere la soare

Aplicarea unei creme hidratante previne uscarea, moartea și exfolierea celulelor pielii. Alege o cremă pe bază de unt de shea sau ulei de migdale și aplic-o de două ori pe zi. În același timp, poți folosi o cremă special concepută pentru a fi folosită după expunerea la soare, cum este Crema Photoderm Apres Soleil de la Bioderma. Aceasta calmează, hidratează, oferă protecție celulară și prelungește bronzul.

De asemenea, este recomand să schimbi gelul de duș cu un ulei de duș hrănitor.

4. Folosește un produs autobronzant


Cum un bronz perfect și uniform este dificil de obținut, poți aplica un autobronzant  în zonele mai puțin bronzate sau acolo unde bronzul dispare mai repede. De exemplu, nasul și umerii vor avea mereu o nuanță mai închisă, iar fața se va bronza mai repede decât de corpul tău, deoarece reînnoirea pielii feței este mai rapidă.


5. Evită să aplici produse ce conțin acizi pentru o perioadă de timp


Acidul glicolic și acidul salicilic grăbesc reînnoirea pielii prin îndepărtarea straturilor superioare ale pielii, spre urmare bronzul se va duce mai repede. Acești acizi pot fi găsiți în unele exfoliante, în produsele de tip ceară sau cremă pentru îndepărtarea părului de pe corp.  

Comentarii