Alergii de primăvară – simptome, factori declanșatori și remedii pentru ameliorare

Anotimpul renașterii nu este întâmpinat de toată lumea cu același entuziasm, fiindcă printre noi se află și persoane care suferă de alergii de primăvară. Strănuturile și scurgerile de nas frecvente, declanșate în special în momentele când te afli în natură, îți pot indica că te afli și tu printre ghinioniști. Dar vestea bună este că există soluții la care poți apela cu încredere pentru ameliorarea semnelor supărătoare.

Citește în continuare care sunt simptomele și factorii declanșatori ai alergiilor de primăvară, dar și ce remedii găsești în farmacii.

Alergii de primăvară - simptome


Principalele simptome ale unei alergii de primăvară sunt următoarele:

  • strănuturi;
  • mâncărimi ale nasului;
  • rinoree (secreții nazale);
  • nas înfundat;
  • scăderea mirosului;
  • stare de moleșeală;
  • dureri de cap;
  • tuse ușoară;
  • ochi roșii.

Alergii de primăvară: la ce factori să fii atent


Nu toate persoanele care suferă de alergii de primăvară au sensibilitate la același factor. Unele sunt deranjate de praf și de polen, în timp ce altele de iarbă, depinde de sistemul imunitar al fiecăreia. Important este să identifici cauza alergiei tale și să încerci să te protejezi pe viitor.


Principalele tipuri de alergeni în această perioadă sunt - iarba, polenul, praful, acarienii și mucegaiul. Aceștia nu reprezintă niciun pericol pentru organism, însă sistemul imunitar al persoanelor alergice îi percepe ca pe niște dăunători. La scurt timp după ce se intră în contact cu factorul-vinovat, apar și primele simptome ale afecțiunii - strănutul, curgerile nazale și restul din listă.


Explicația specialiștilor este că în acel moment se eliberează în corp histamina, o substanță chimică extrem de importantă pentru o bună funcționare a organelor și a sistemelor. Deși aceasta este importantă în procesul de apărare al corpului în fața atacurilor bacteriilor și a virusurilor, din păcate provoacă probleme atunci când se eliberează într-o cantitate prea mare.


Remedii pentru combaterea alergiilor de primăvară


Pentru a detecta alergenii la care ai sensibilitate, programează-te pentru un consult de specialitate, în cadrul căruia un medic alergolog îți va recomanda anumite analize de sânge ori cutanate.

Pentru ameliorarea simptomelor se administrează medicamente antihistaminice (orale, oculare sau nazale), dar trebuie să iei în calcul că acestea nu vindecă alergiile de primăvară. Totodată, un specialist îți mai poate recomanda medicamente cu acțiune antiinflamatorie. În cazul alergiilor persistente, se poate recomanda desensibilizarea cu vaccinuri antialergenice.

Iată câteva recomandări din rafturile farmaciei noastre:


Capsulele Alergy stem Herbagetica sunt recomandate pentru toate afecțiunile care apar pe fond imunitar. Alga AFA este asociată cu extractul de lemn dulce și cu extractul de trei fraţi pătați, toate având puternice efecte imunomodulatoare și antialergice. Produsul este recomandat în caz de alergie respiratorie, cutanată sau digestivă.


Comprimatele cu spirulină și cătină Daciaplant sunt recomandate pentru procesul de remineralizare și vitaminizare al organismului, ajutând la îmbunătățirea stării generale și a rezistenței acestuia. Produsul contribuie la menținerea tonusului și a vitalității organismului și la susținerea sistemului imunitar.


Vitamina C organică Herbagetica este adjuvant în alergie și astm. Produsul ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar și combate simptomele alergiilor de primăvară prin reducerea nivelurilor crescute de histamină din organism.


Capsulele Quercetin Zenyth au, printre altele, și proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice, fiind recomandate în astm bronșic și rinită alergică. Totodată, produsul este recomandat pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, respirator, cardiovascular, pentru reducerea stresului oxidativ, inflamației și a manifestărilor alergice. 





Comentarii