Igiena intima reprezinta o etapa importanta din rutina de ingrijire a corpului si trebuie realizata in fiecare zi pentru a evita aparitia infectiilor intime care au simptome destul de neplacute. In farmaciile Ducfarm poti gasi o varietate de produse destinate ingrijirii zonei intime.

Ingrijirea zonei intime necesita folosirea unor produse speciale, create exclusiv pentru acest scop. Asadar, nu se recomanda spalarea zonei intime cu sapun sau geluri de dus, dat fiind ca acestea contin, de regula, ingrediente cu potential iritant, precum este parfumul sau alcoolul. pH-ul vaginal este destul de sensibil, astfel ca aceste produse il pot modifica cu usurinta, ceea ce va afecta si flora bacteriana din vagin. Orice dezechilibru bacterian nu este benefic pentru vagin, duce la dezvoltarea in exces a bacteriilor rele si la aparitia infectilor vaginale: vaginita bacteriana, candida. Printre simptomele care indica prezenta unei afectiuni vaginale se numara usturimile, mancarimile, durerile si arsurile la urinare.

Pentru igiena zilnica alege o lotiune intima antibacteriana care sustine echilibrul florei vaginale, fara a afecta pH-ul vaginal (Lactacyd). De asemenea, poti opta pentru un gel intim ce contine ingrediente calmante, precum este extractul de margareta albastra, care reduce disconfortul vaginal in caz de iritatii.

Lotiunea intima poate fi folosita de la varste fragede, mai ales ca exista produse cu formula ultra delicata, concepute special pentru pielea sensibila a fetelor cu varsta de peste 3 ani (Lactacyd Girl). Aceasta lotiune intima ajuta la curatarea blanda a zonei intime, o hidrateaza si sustine pH-ul natural al vaginului.

Totusi, igiena intima zilnica nu include si spalaturile vaginale care nu ar trebui efectuate decat la recomandarea medicului ginecolog. De regula, pentru spalaturi vaginale se folosesc solutii speciale, iar procesul presupune folosirea unui irigator care ajuta la curatarea interna a vaginului. In mod normal, vaginul se curata singur pe interior cu ajutorul secretiilor, iar spalaturile interne efectuate din proprie initiativa pot distruge flora bacteriana.