Totul despre coenzima Q10: ce este și ce beneficii are pentru corp

Coenzima Q10 este un termen de care auzim tot mai des în ultima perioadă, grație beneficiilor pe care le oferă atât în ritualurile de înfrumusețare, cât și stării generale de sănătate. Această substanță ajută pielea să își mențină aspectul fresh, dar are și puterea de a ține la distanță afecțiuni grave.

Citește ce este, mai exact, coenzima Q10, ce beneficii oferă organismului și din ce surse poate fi procurată.

Ce este coenzima Q10?


Coenzima Q10, cunoscută și sub denumirea de ubiquinona sau vitamina Q10, este o substanță liposolubilă care are un rol asemănător cu cel al vitaminelor. Aceasta se regăsește în organismul nostru, fiind prezentă în special în organe care au activitate mai intensă, așa cum sunt inima, creierul, rinichii și ficatul.


Principalele roluri pe care le are coenzima Q10 în corp constau în oferirea de energie celulelor și combaterea acțiunii radicalilor liberi.


Beneficiile pe care le oferă coenzima Q10 pentru corp


Coenzima Q10 deține o funcție principală în dezvoltarea și functionarea tuturor celulelor corpului. Principalele beneficii pe care le oferă această substanță sunt următoarele:


  • energizarea organismului, în special a organelor cu activitate mai intensă;
  • reglarea hipertensiunii arteriale (contribuie chiar și la recuperarea pacienților care au suferit un infarct);
  • mărește performanța fizică și mentală prin îmbunătățirea ritmului cardiac și a oxigenării;
  • echilibrează nivelul de zahăr din sânge;
  • reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și menține în echilibru valorile colesterolului bun (HDL);
  • stimulează sistemul imunitar (corpul va face mai ușor față atacurilor agenților patogeni);
  • ajută la diminuarea ridurilor;
  • grăbește refacerea organismului după boală;
  • are rol adjuvant în cazul unor boli mai grave (cancer, boala Parkinson).

Surse de coenzima Q10 – alimente și suplimente alimentare


Într-un procent mai scăzut, coenzima Q10 poate fi procurată și din alimente precum: pește (somon, hering, ton), carne de vită (în special organele), fasole, mazăre, ouă, lactate, nuci, fistic, arahide, portocale, căpșuni, broccoli, spanac.


Sursa cea mai bogată de coenzima Q10 o reprezinta, după cum am precizat mai sus, organele de vita. O porție poate avea în jur de 2,6 miligrame din această substanță. Însă coenzima Q10 poate fi procurată în cantități mari și din peștele gras sau leguminoase.


Suplimentele alimentare îți pot asigura coenzima Q10 într-o cantitate mai mare care te poate ajuta să te bucuri din plin de toate beneficiile pe care le oferă această substanță minunată.


Capsulele Coenzima Q10 Walmark au la bază o formulă de ulei pentru o absorbție ridicată. Această substanță este adecvată tuturor persoanelor care duc lipsa unei activităţi fizice regulate, sunt stresate, fumează ori suferă de obezitate.


Coenzima Q10 Dual de la Good Days Therapy este un supliment 100% natural care conține KanekaQ10, coenzima Q10 ultrapură. KanekaQ10 este extrasă din drojdie de bere, 100% bio-identică celei pe care o produce organismul uman. Acest supliment ajută în menținerea sănătății inimii și a aparatului cardiovascular, combate stările de oboseală, susține sistemul imunitar și protejează vasele sanguine împotriva depunerilor.


Efectele secundare ale coenzimei Q10 apar în cazuri rare, iar efectele secundare sunt destul de blânde – insomnie, iritații, fotosensibilitate, stare de anxietate.


Comentarii