Suferi de insomnie? Trucuri și suplimente care te ajută să dormi mai bine

Când suferi de insomnie, fie că este pe termen scurt ori mai lung, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți analizezi stilul de viață. Astfel vei afla care sunt, de fapt, inamicii care te împiedică să te bucuri de un somn odihnitor.


 1. Lipsa somnului și starea de agitație care ne înconjoară frecvent pot da naștere atât unui dezechilibru emoțional, cât și intelectual. Mai mult de atât, pe termen lung, și starea ta de sănătate poate avea de suferit. Te poți confrunta cu anxietate, depresie, sistem imunitar slăbit, dificultăți de concentrare, probleme de memorie și stări de iritabilitate.


  Dacă ai început să le resimți deja pe toate, ia atitudine și adoptă noi obiceiuri mai sănătoase. De asemenea, îți recomandăm la finalul articolului și câteva produse cu efect calmant, care te vor ajuta să dormi ca în copilărie, când nu aveai grijile de acum. 

  Trucuri la care să apelezi dacă suferi de insomnie  1. 1. La ultima masă a zilei, mănâncă alimente care combat insomnia: lapte, nuci, ceai de tei, smântână, cartofi fierți.
  2. 2. Fă o baie caldă înainte de culcare și vei reuși să alungi tensiunea acumulată în corp peste zi.
  3. 3. Pune o persoană dragă să îți facă masaj de relaxare timp de 10-15 minute.
  4. 4. Ține lavandă în dormitor. Nu numai că păstrează un miros plăcut în dormitor și alungă insectele, dar te ajută și să te calmezi și să dormi mai bine.
  5. 5. Evită să consumi alcool înainte de culcare fiindcă îți va da o stare de anxietate.
  6. 6. Evită să petreci timpul în fața calculatorului, a TV-ului ori a telefonului. Lumina emisă de ecranele acestor dispozitive îți menține creierul conectat la evenimente și te împiedică să adormi ușor.
  7. 7. Nu face sport intens cu două ore înainte să mergi la somn. Dacă simți, totuși, nevoia să te deconectezi după o zi obositoare, încearcă o sesiune relaxantă de yoga.

  Suplimente recomandate când suferi de insomnie  Calmogen Plant este un supliment alimentar util în susținerea unei predispoziții bune, liniștite, neîncordate. Produsul este indicat în caz de anxietate, iritabilitate și pentru tulburări de somn. Totodată, are efect antiaritmic (pentru palpitații) și antispastic.


  Persedon noapte este o combinație echilibrată de extracte de plante care te va ajuta să adormi repede și să ai un somn odihnitor. Produsul facilitează instalarea somnului la persoanele cu dificultăți în a adormi, îmbunătățește calitatea somnului, relaxează și reduce stresul având efect sedativ moderat. De asemenea, îmbunătățește tonusul general și ajută la menținerea sănătății psihice, contribuie la menținerea capacității de memorare și concentrare.


  Dormolin este un alt produs indicat în caz de tulburări de somn, agresivitate și oboseală. Convolvulus pluricaulis și valeriana wallichii acționează asupra sistemului nervos, ajutând la îmbunătățirea duratei și a calității somnului, în timp de ginsengul-indian oferă relaxare. Nucșoara ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și are efect calmant, iar sunătoarea contribuie la relaxarea psihică și la menținerea echilibrului emoțional.


  Bien Dormir Melatonină forte este recomandat persoanelor care au tulburări privind durata și calitatea somnului, stări de neliniște, stres ori tensiune nervoasă. Ajută persoanele care lucrează pe timp de noapte sau în condiții de iluminare artificială, care schimbă fusul orar, care sunt suprasolicitate, în urma unui efort fizic sau intelectual intens ori care suferă de oboseală cronică. De asemenea, produsul este indicat și în cazul persoanelor vârstnice, la care secreția fiziologică de melatonină este redusă.


  În fiecare seară, închide ochii și gândește-te la ceva relaxant, plăcut, care să alunge toate gândurile negre și grijile cotidiene. Acest obicei îți va crea o stare de bine și te va ajuta să te odihnești. 

Comentarii