Îngrijirea tenului primăvara: probleme frecvente și soluții

Multe femei se confruntă cu provocări și dileme în ritualul pentru îngrijirea tenului primăvara, în special cele care au pielea sensibilă. Schimbările de temperatură, umiditatea, vântul și alergenii pot deveni rivali importanți pe care îi poți ține în frâu doar printr-o îngrijire atentă.


În funcție de gradul de sensibilitate al pielii și de moștenirea genetică, femeile se pot confrunta cu roșeață, pori dilatați, exces de sebum, iritații, mâncărimi și senzație de piele care ține. Toate acestea pot fi ținute sub control prin adoptarea unei alimentații care să ofere doza zilnică necesară de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3, dar și prin aplicarea unor produse dermatocosmetice potrivite. Bineînțeles, nu uităm de cei trei pași esențiali: curățare, hidratare și tratament specific problemei ori afecțiunii cutanate.

Produse pentru îngrijirea tenului afectat de cuperoză


Tenul cuperozic este recunoscut după roșeața obrajilor și după vasele capilare dilatate. Alte manifestări ale afecțiunii sunt: uscarea pielii, descuamare, mâncărimi, pori dilatați.


Vestea bună este că această boală poate fi ținută sub control prin aplicarea unor produse dermatocosmetice bazate pe formule fără parabeni, alcool, conservanți ori parfum. Nu ieși din casă fără să aplici un produs cu SPF în compoziție, de preferat unul cu factor cât mai ridicat. Nu exagera cu folosirea produselor exfoliate pe față fiindcă și acestea pot irita pielea.


Recomandări din farmacia noastră:



Remedii dermatocosmetice pentru îngrijirea tenului cu iritații


Îngrijirea tenului cu iritații poate da adevărate bătăi de cap fiindcă se găsesc cu dificultate produsele potrivite, care să se ridice la nivelul așteptărilor. Ceea ce îi face bine unei prietene ori colege muncă s-ar putea să nu te avantajeze pe tine și invers. Este recomandat să consulți un medic dermatolog pentru a descoperi cauza iritațiilor tale. De cele mai multe ori, în urma consultației, se constată că este vorba despre un anumit tip de dermatită. Cele mai frecvente tipuri sunt: dermatita atopică, dermatita seboreică și dermatita de contact. Toate cele trei afecțiuni cutanate au în comun: senzația de arsură, mâncărimile și erupțiile. Tratamentul pentru dermatită variază în funcție de tipul acesteia. De regulă, medicul specialist recomandă modificarea stilului de viață și aplicarea unor geluri, creme ori loțiuni pe zonele cu probleme.

Recomandări din farmacia noastră:


Sfaturi pentru întreținerea pielii uscate


Vremea schimbătoare își pune amprenta asupra pielii noastre, mai ales asupra tenului uscat. Pentru a face față cu succes acestei perioade capricioase a anului, fă mici schimbări în ritualul de îngrijire a tenului. Renunță la gelul obișnuit pentru față și folosește un ulei de curățare, antiiritații, care hidratează intens. Pe timp de zi, poți să folosești o cremă mai lejeră, însă seara, înainte de culcare, este recomandat să aplici un produs mai gras, care să îți hrănească tenul. Dacă nu ai făcut deja acest pas, introdu în rutina de îngrijire a pielii un serum cu efect antirid. Astfel tenul ten va fi mai strălucitor, mai hidratat și mai moale la atingere.


Recomandări din farmacia noastră:


Pentru ca tenul tău să nu simtă puternic schimbările vremii, adoptă o rutină de îngrijire zilnică adaptată pe nevoile lui. 


Comentarii