Îngrijirea pielii pe timp de iarnă: 5 sfaturi utile

Anotimpul rece aduce schimbări și pentru pielea ta, care poate deveni uscată și aspră, provocând uneori și mâncărimi. Aceste semne pot fi observate atât pe pielea feței, mâinilor și a corpului, cât și pe cea a buzelor. Pielea suferă deoarece are nevoie de mai multă hidratare, iar aerul uscat al iernii o face să se deshidrateze. Urmează recomandările noastre pentru a avea o piele hidratată

Cum să îți îngrijești pielea iarna: 5 sfaturi utile

1. Folosește produse de curățare mai blânde

Pe perioada iernii înlocuiește demachiantul, gelul de curățare a feței și gelul de duș cu produse mai blânde, mai hidratante, care să nu usuce și care să echilibreze pH-ul pielii. Dacă rămâi la produsele tale uzuale, este posibil să te confrunți cu senzația de piele strânsă, semn că pielea este deshidratată.

Laptele demachiant de la Ivatherm este ideal pentru curățarea feței și a ochilor, îndepartează chiar și machiajul rezistent la apă, hidratează și dă suplețe pielii. Limitează pierderile de apă și asigură un nivel optim de hidratare.

2. Alege o cremă de față puternic hidratantă

Dacă vara poți folosi o cremă ușoară, cu textură de gel, pe timp de iarnă optează pentru o cremă extra hidratantă pentru față care va preveni iritarea pielii atunci când ieși afară și o va calma după expunerea la aerul rece al iernii. Caută o cremă de față cu ceramide, ingredient care va proteja pielea și va reduce din pierderea umidității. Ceramidele formează un strat protector la suprafața pielii, împiedicând astfel pătrunderea în piele a agresorilor din mediu. Nu în ultimul rând, alege produsul în funcție de tipul de ten: uscat, normal, mixt sau gras.


Pielea sensibilă, predispusă la acnee și roșeață, suferă și mai mult atunci când afară este rece, spre urmare crema hidratantă Azelac de la Sesderma este o alegere foarte bună, deoarece conține ingrediente active cu efect calmant și anti-îmbătrânire, are acțiune hidratantă și de reglare a sebumului .


Crema de față cu SPF este recomandată și iarna, chiar dacă soarele nu este la fel de puternic.

3. Exfoliază pielea săptămânal

Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și este necesară chiar și iarna. Încearcă însă să reduci sesiunile de exfoliere la o dată pe săptămână în loc de 2-3 ori pe săptămână și folosește un exfoliant blând. Curăță pielea prin mișcări ușoare și circulare, fără a freca prea mult, altfel riști să deteriorezi bariera protectoare a pielii. Exfolierea crește fluxul de sânge către piele, ajutând-osă devină mai sănătoasă și mai strălucitoare.


Scrubul exfoliant Ivapur de Ia Ivaterm este potrivit pentru pielea sensibilă, grasă sau mixtă. Microparticulele din scrub exfoliază blând pielea, îndepărtează impurităţile şi celulele moarte, iar acidul glicolic ajută la îmbunătăţirea texturii pielii.


4. Renunță la băile lungi și fierbinți

Desigur că un duș fierbinte sună bine după o zi de iarnă petrecută afară, dar băile lungi cu apă fierbinte pot elimina uleiurile esențiale de pe suprafața pielii care o ajută să rămână hidratată. Dacă pielea ta devine roșie în timp ce faci baie, este recomandat să mai scazi din temperatura apei. O baie sau un duș cald de 5-10 minute este mai puțin probabil să afecteze pielea decât o baie fierbinte.

După baie, folosește o cremă hidratantă de corp cu efect reparator și restructurant, pentru a reface bariera cutanată a pielii și pentru a calma senzația de disconfort și mâncărime.

5. Hidratează frecvent mâinile, mai ales dupa spălare


Pielea mâinilor este destul de sensibilă și poate suferi enorm pe timp de iarnă, de aceea încearcă să folosești o cremă pentru mâini și unghii după fiecare spălare, dar și înainte de a ieși afară. Seara încearcă să porți mănuși de bumbac speciale, după ce ai dat mâinile cu cremă, pentru a ajuta produsul să fie absorbit mai ușor în piele. După o astfel de sesiune, pielea mâinilor va deveni mai moale și mai catifelată.


Sursa foto: www.vecteezy.com 

Comentarii