Durere în gât - cauze și remedii pentru ameliorare

Odată cu instalarea toamnei apar și schimbările bruște de temperatură, iar sistemul imunitar este pus la încercare. Durerea în gât este o senzație frecventă în sezonul rece, motiv pentru care este indicat să ai mereu la îndemână remedii care să te salveze de disconfort.


Durerea în gât poate să apară din diverse motive, însă pe lista principalilor factori se află virusurile. 

Durere în gât – principalele cauze


Durerea în gât este un simptom care apare la instalarea anumitor boli. În funcție de factorul declanșator, disconfortul la înghițire mai poate fi însoțit și de alte semne precum febră, stare de somnolență, dureri de cap, scurgeri nazale, voce răgușită, strănut, iritații ale pielii etc.

  • răceală sau gripă;
  • varicelă;
  • pojar;
  • oreon;
  • faringită streptococică;
  • amigdalită;
  • tuse convulsivă.

Remedii pentru durerea în gât


În funcție de cauza durerii în gât, medicul stabilește și tratamentul. Specialistul poate prescrie analgezice, antiinflamatoare și antibiotice în caz de infecție bacteriană. Adjuvanți în caz de dificultate la înghițire sunt și tabletele cu efect calmant, ceaiurile din plante (tei, mușețel și cimbru) și mierea.


Hidratarea și odihna sunt doi piloni-cheie în refacerea mai rapidă a organismului. 

Iată câteva recomandări de comprimate pentru supt, siropuri și spray-uri:


Faringo Intensiv este utilizat pentru ameliorarea de scurtă durată a simptomelor precum durere în gât, iritație, inflamație și dificultate la înghițire, la adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani. Acest produs conține flurbiprofren care aparține unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acționează prin modificarea modului în care organismul răspunde la durere, inflamație și febră.


Pastilele Strepsils Portocale cu vitamina C sunt indicate pentru tratamentul durerilor în gât, favorizând ameliorarea simptomelor. Produsul calmează durerea în doar cinci minute și asigură senzația respectivă până la două ore. Are efect antibacterian, antifungic și antiviral.


Siropul Thymo este un produs natural destinat ameliorării anumitor afecțiuni ale gâtului. Calmează durerile în gât și ușurează respirația, având acțiune rapidă. Este indicat în caz de tuse productivă, asociată răcelii. Siropul are o concentrație mare de cimbru. Nu are în compoziție parabeni și conservanți.


Spray-ul oral Laridep este indicat în caz de faringite, laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine și gingivite. Reduce inflamația mucoasei orofaringiene, inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei, regenerează mucoasa orofaringiană, calmează durerea și senzația de uscăciune cauzată de inflamație


Acadelele Salviasept Kids contribuie la refacerea echilibrului și la recuperarea de către mucoasă a funcției sale primare de protecție. Hidratează și împrospătează mucoasa cavității bucale și a gâtului. În plus, ameliorează inflamația de la nivelul gâtului, care însotește stările febrile și care se manifestă prin durere, senzație de arsură, de uscăciune în gât și dificultăți la înghițire.


Descoperă toate remediile pentru durere în gât în farmacia noastră.


Dacă durerea în gât durează mai mult de 3 zile și este însoțită de dificultăți de respirație, adresează-te unui medic pentru un tratament personalizat. 

Comentarii