Ce produse de îngrijire a pielii să folosești după ce ai intrat la menopauză

Menopauza este una dintre cele importante perioade din viața unei femei, dat fiind că acest proces natural aduce cu sine numeroase schimbări fizice și emoționale. Modificările hormonale își pun amprenta și asupra pielii, de aceea este esențial să știi cum să îmbunătățești rutina de îngrijire pentru ca pielea ta să arate bine și la menopauză.

Ce schimbări aduce menopauza?


Menopauza se poate instala în intervalul de vârstă de 45-55 de ani, iar principala schimbare pe care o aduce este că femeia nu mai poate rămâne însărcinată deoarece nu mai are menstruație lunară. Acest lucru se întâmplă din cauză că ovarele încep să producă tot mai puțini hormoni, ceea ce, într-un final, duce la încetarea ovulației.


Femeile care intră la menopauză pot experimenta astfel de simptome: transpirații nocturne, bufeuri de călduri, înroșirea feței, insomnie, creștere în greutate, dificultăți de concentrare, subțierea părului, infecții urinare mai dese. Din fericire, ele pot să dispară în timp, după ce organismul se obișnuiește și intră în echilibru hormonal. Pentru ca acest proces să decurgă mai ușor, se pot administra suplimente alimentare pentru menopauză,  care ajută la ameliorarea simptomelor.


Cum este afectată pielea în menopauză?


Dat fiind că în menopauză scade nivelul de estrogen, provocând modificări în structura pielii, acest fapt poate duce la:


  • apariția liniilor fine și a ridurilor
  • subțierea și lăsarea pielii
  • scăderea producției de colagen
  • uscarea pielii
  • păr facial crescut
  • apariția de pete maronii /pete pigmentare


Cum îngrijim pielea în perioada menopauzei


Din păcate nu există nicio cremă-minune care să îți aducă o piele tânără peste noapte. Însă îngrijirea corectă a pielii poate întârzia apariția semnelor de îmbătrânire. Iată ce recomandă medicii dermatologi:


1. Folosește creme ce conțin peptide și retinol


Peptidele pot stimula producția de colagen, substanță produsă de corp în mod natural și care îmbunătățește aspectul pielii: o fac mai netedă, mai elastică și mai hidratată, ceea ce ajută la reducerea liniilor fine.


Retinolul, la rândul său, ajută la diminuarea petelor pigmentare și a ridurilor fine, stimulând și sinteza de colagen.


Înainte de a aplica orice cremă pentru față, trebuie neapărat să cureți tenul pentru a elimina toate impuritățile și celulele moarte. Alege o spumă de curățare blândă pe care să o folosești dimineața și seara.


2. Aplică zilnic cremă de față cu SPF


Petele pigmentare apar odată cu înaintarea în vârstă din cauza numărului redus de melanocite - celule ce produc pigmentul melanină care, la rândul său, are responsabilitatea de a proteja pielea de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete. Asta înseamnă că atunci când te expui la soare fără protecție solară, este posibil să te trezești cu numeroase pete maronii, care pot apărea pe față, piept, umeri și pe mâini, ceea ce face pielea să arate mai bătrână. De aceea este esențial să folosești o cremă de față cu protecție solară SPF50 de fiecare dată când te expui la soare, nu doar atunci când mergi la mare. Aceasta trebuie reaplicată la fiecare două ore dacă soarele este puternic. Și nu uita de mâini și zona decolteului.


3. Alege produse super hidratante


Dat fiind că pielea poate deveni destul de uscată în perioada menopauzei, este important să îi oferi îngrijirea de care are nevoie. Dimineața, după curățarea pielii, continuă cu o cremă intens hidratantă, iar seara alege o cremă anti-îmbătrânire care să ajute la regenerarea pielii. Optează pentru produse ce conțin ingrediente ce combat uscăciunea: acid hialuronic, glicerină și ceramide. Pentru un plus de hidratare, înainte de aplicarea cremei, poți folosi și un ser cu acid hialuronic care va ajuta la menținerea nivelului de umiditate din piele.


Reține că în perioda menopauzei și a postmenopauzei pielea ta trece prin schimbări majore iar pentru a o avea sănătoasă, trebuie să urmezi zilnic o rutină de îngrijire a pielii care să îi asigure hidratarea necesară.


Sursa foto: www.vecteezy.com 

Comentarii