5 sfaturi pentru îngrijirea tenului acneic

Coșuri, puncte negre, piele iritată. Dacă îți sună cunoscut, atunci este posibil ca tenul tău să aibă tendință acneică, iar asta înseamnă că are nevoie de o îngrijire specială. O rutină bine pusă la punct te va ajuta să previi erupțiile acneice, dar și apariția comedoanelor și a punctelor negre. Urmează aceste sfaturi pentru tenul acneic și vei avea o piele sănătoasă și strălucitoare.

1. Curățarea feței este sfântă


Pielea acneică are nevoie de curățare de două ori pe zi, dimineața și seara. Evită să îți speli fața mai des de atât deoarece spălarea excesivă a feței face ca pielea să producă și mai mult sebum, iar acest lucru poate provoca noi erupții. Folosește un gel de curățare pentru pielea grasă pentru a purifica și pentru a limita secreția glandelor sebacee din piele. Optează doar pentru produse destinate acestui tip de ten, deoarece acestea sunt de regulă mai blânde și au proprietăți de calmare a pielii.


2. Nu uita de hidratarea zilnică


Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, în special tenul cu acnee. Dacă nu vei folosi o cremă hidratantă, pielea va pierde din umezeală pe parcursul zilei, se va usca iar procesul de vindecare se va încetini. Așadar, după ce ți-ai curățat fața, aplică o cremă hidratantă pentru tenul acneic care va oferi pielii un confort de lungă durată, iar agenții nutritivi din compoziția cremei vor crea un film protector și vor reface bariera de protecție. Pentru dimineață alege o cremă matifiantă care se absoarbe rapid și combate luciul pielii care poate să apară în timpul zilei, iar pentru seară optează pentru o cremă calmantă cu textură mai bogată.


3. Folosește un exfoliant de două ori pe săptămână


Pielea predispusă la acnee are nevoie de exfoliere mai mult decât majoritatea tipurilor de piele. Prin acest mod sunt eliminate celulele moarte și excesul de sebum. Totuși, nu toți exfolianții fac bine pielii. Spre exemplu, un exfoliant cu particule mari și dure, cum sunt sâmburii de caise sau zațul de cafea, vor deteriora pielea cu coșuri și o vor irita și mai mult, iar infecția se va răspândi cu ușurință și în alte zone ale feței. Îți recomandăm să folosești un exfoliant cu acizi BHA sau AHA, seara, pe tenul curat. Aplică produsul o dată sau de două ori pe săptămână, așteaptă 10-15 minute apoi continuă cu o cremă hidratantă de noapte. Dacă nu te împaci cu acești acizi, încearcă să folosești un ser cu efect de exfoliere pe care să îl aplici peste noapte.


4. Aplică o mască pentru tenul acneic


Deși măștile pentru față reprezintă un pas suplimentar de îngrijire, pe lângă loțiunea de curățare și crema pentru față, acestea ar trebui aplicate periodic pentru a îmbunătăți starea pielii. Măștile sunt eficiente datorită conținutului bogat de ingrediente care intră adânc în piele și îi permit să absoarbă mai mult produs. Folosește o mască de față cu argilă care este ideală pentru tenul cu tendință acneică: estompează strălucirea feței, îndepărtează pielea moartă și o detoxifică, controlează producția de sebum și diminuează aspectul punctelor negre.


5. Folosește o cremă pentru petele de la acnee


Pielea cu imperfecțiuni poate include pori dilatați, cicatrici și pete rămase în urma acneei, care se vindecă mai greu. Aceste semne pot fi inestetice și pot crea discofort. Folosește o cremă împotriva semnelor și cicatricilor pe care să o aplici local, nu pe toată fața. Acest produs uniformizează culoarea și textura pielii, are efect reparator, reduce inflamația și atenuează imperfecțiunile.


Îngrijirea tenului predispus la acnee necesită timp, răbdare și perseverență. Nu rata pașii de îngrijire zilnică și vei observa că pielea ta începe să arate mai bine. Iar în zilele în care te expui la soare, include în rutină și o cremă cu SPF, pentru a preveni iritarea și îmbătrânirea pielii.


sursa foto: www.vecteezy.com 

Comentarii