5 produse cu vitamina C pentru un ten mai tânăr și mai luminos

Cu toții știm că vitamina C este un nutrient cu beneficii majore pentru organism: datorită proprietăților antioxidante ajută la întărirea sistemului imunitar. În ultimii ani însă vitamina C a devenit și unul dintre cele mai folosite ingrediente în produsele pentru îngrijirea tenului, mai ales când vorbim despre crema antiîmbătrânire sau serul împotriva petelor pigmentare. Și pe bună dreptate: aceasta ajută la diminuarea liniilor fine și a ridurilor și luminează fața.


Află în continuare cum te poate ajuta vitamina C să ai un ten cu aspect mai tânăr și descoperă câteva exemple de produse din farmacia online Ducfarm.ro, pe care să le incluzi în în rutina de îngrijire a pielii.

Vitamina C - Ce beneficii are pentru ten

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C este un ingredient ce faci minuni pentru piele. În calitatea sa de antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează pielii, cum ar fi aerul poluat, vântul, razele soarelui. Iată care sunt beneficiile vitaminei C pentru pielea feței și nu numai:

1. Luminează tenul

Dacă vrei să ai un ten radiant și strălucitor, Vitamina C te poate ajuta, deoarece poate îmbunătăți aspectul general al pielii datorită proprietăților sale antioxidante și antiîmbătrânire.

2. Oferă protecție împotriva razelor solare

Vitamina C nu doar că îmbunătățește textura pielii tale, dar oferă și protecție solară. Nu se compară cu o cremă cu SPF, dar cele două pot fi folosite împreună pentru o protecție îmbunătățită. De asemenea, ajută la reducerea roșeței și a erupțiilor cutanate, calmează pielea afectată de razele soarelui.

3. Diminuează ridurile și liniile fine

Vitamina C stimulează producția de colagen și de elastină, fapt ce contribuie la reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor, dar și la o piele mai elastică. În plus, ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, care duc la stres oxidativ și la un ten cu aspect obosit. Așadar, vitamina C joacă un rol important în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, făcând-o să arate mai tânără.

4. Luptă împotriva hiperpigmentării

Hiperpigmentarea este cauzată de creșterea producției de melanină, fapt ce nu reprezintă un pericol pentru sănătate, dar poate duce la apariția petelor maronii pe suprafața pielii. Aspectul petelor poate fi redus cu ajutorul produselor cu vitamina C, deoarece aceasta ajută la inhibarea sintezei melaninei.

5. Menține pielea hidratată

Nu în ultimul rând, vitamina C contribuie la o piele mai hidratată deoarece poate bloca umiditatea în piele. Astfel pielea nu se usucă și nu capătă acel aspect tern.

5 produse cu vitamina C pentru rutina zilnică

Consumul de alimente bogate în vitamina C are efecte benefice și asupra pielii, dar există și produse cu vitamina C pe care le poți folosi pentru un rezultat mai bun. Iată recomandările noastre:

Sesderma C-Vit Radiance Lichid pentru luminozitate cu vitamina C - previne fotoîmbătrânirea pielii cauzată de expunerea la soare, stres, fumat, dietă saracă în vitamine sau lipsa somnului. Aduce pielii un plus de luminozitate și suplețe, hidratează și reduce vizibilitatea ridurilor.

Bioderma Pigmentbio Ser concentrat cu vitamina C - produs de îngrijire cu efect de peeling care ajută la reducerea petelor brune și la redarea strălucirii naturale a pielii fără să o atace. Pe lângă vitamina C, conține și acizi AHA și BHA.

Purito Ser de față cu vitamina C - se absoarbe rapid, ajută la iluminarea tenului și la îmbunătățirea tonusului neuniform al pielii. Estompează hiperpigmentările, crește fermitatea pielii și o face să arate mai sănătoasă, mai elastică și mai strălucitoare.

Sesderma C-Vit Cremă facială hidratantă cu vitamina C – recomandată pentru tenul uscat, este ideală pentru utilizare zilnică, după ser. Luminează pielea ternă, fără vitalitate, și uniformizează nuanța pielii.

Sesderma C-Vit Plasturi terapeutici pentru conturul ochilor, cu vitamina C - protejează și crește rezistența pielii din jurul ochilor. Potriviți pentru toate tipurile de ten. Se aplică pe zona cearcănelor.

Așadar, vitamina C este o armă eficientă împotriva petelor, ridurilor și a tenului îmbătrânit, cu aspect obosit. Folosește produse ce conțin vitamina C în mod consecvent și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sursa foto: www.vecteezy.com 

Comentarii