Sistemul imunitar are rolul de a proteja organismul de infectii si boli. O imunitate scuzata are urmari neplacute asupra intregului corp si se poate manifesta prin urmatoarele semne: oboseala cronica, raceli si reactii alergice dese, infectii urinare si respiratorii, dureri musculare, dureri de cap frecvente, nevoia de a consuma dulce, vindecarea lenta a ranilor sau herpes reactivat.


Imunitatea poate sa scada din cauza unui stil nesanatos de viata, a consumului exagerat de zahar, grasimi si alimente procesate sau a lipsei somnului si a miscarii fizice. De asemenea, terapia pe termen lung cu anumite medicamente, de exemplu antibiotice, pot sa afecteze sistemul imunitar.

In acest caz trebuie sa actionam rapid pentru a ne intari imunitatea. In primul rand trebuie sa renuntam la obiceiurile nocive (de exemplu, fumatul), sa respectam orele de somn, sa reducem consumul de dulciuri, cafea si alcool, iar in al doilea rand sa avem grija la alimentatie. Pe langa produse alimentare achizitionate din surse sigure si naturale, este recomandat sa includem in dieta zilnica si suplimente pentru imunitate.





Medicamentele pentru cresterea imunitatii contin, de regula, vitamine si minerale sau extracte de plante. Acestea se elibereaza fara prescriptie medicala insa administrarea lor in exces sau fara motiv bine intemeiat pot sa faca mai mult rau decat bine.


Printre cele mai eficiente vitamine pentru imunitate se numara vitamina C, vitamina D si zincul, care se pot administra disociat sau in complex. Plantele ce ajuta la intarirea imunitatii la adulti dar si la copii sunt: echinaceea, ghimbirul, macesele, galbenelele, aronia, acerola.


In plus, astfel de ingrediente ca propolisul sau uleiul de peste reprezinta un tratament eficient pentru imunitate scazuta.


Pastilele pentru imunitate ajuta la buna functionare a organismului si cresterea rezistentei acestuia in fata amenintarii bolilor. Se iau in functie de indicatiile de pe prospect, dar o cura de intarire a imunitatii dureaza cel putin trei luni. Acestea se pot prezenta sub forma de pastile, capsule, sirop sau bomboane gumate, cele din urma reprezentand o forma ideala de vitamine pentru copii.