Colesterol x 63 capsule (Fares) Colesterol
32,00 RON

Colesterolul este o grasime benefica pentru celulele corpului, dar care poate deveni periculoasa daca se acumuleaza in cantitati prea mari. Daca ai colesterolul crescut, este necesar sa faci schimbari in regimul alimentar si sa urmezi un tratament la recomandarea medicului specialist.


Colesterolul total este format din colesterol HDL, numit si colesterol bun si colesterol LDL, numit si colesterol rau. Anume colesterolul rau este cel care se depune pe artere, crescand astfel riscul de boli de inima. Aceste depozite de colesterol ingreuneaza circulatia sangelui, iar daca se desprind in bucati, acestea pot forma cheaguri care se deplaseaza prin organism pana ajung la inima sau la creier.


Exista mai multe cauze care explica de ce colesterul este marit. De exemplu, consumul de alimente bogate in grasimi, sedentarismul, stresul cronic, consumul de alcool si fumatul pot influeta negativ nivelul de colesterol. Acelasi efect il au si unele boli precum diabetul, hipotiroidismul sau boala renala cronica.


Pentru a afla daca ai colesterolul marit poti efectua o analiza de sange, numita profil lipidic, care iti va arata cum stai cu nivelurile de colesterol total, LDL, HDL si cu cel al trigliceridelor.


Tratamentul pentru colesterol marit presupune ca pacientul sa renunte la consumul de alimente bogate in zahar si grasimi si sa le inlocuiasca cu mai multe legume, verdeturi si carne slaba. Multe persoane care au colesterolul crescut sunt obeze sau supraponderale, de aceea se recomanda sportul moderat si regulat, astfel incat acestea sa revina la o greutate normala.


Suplimentele alimentare pentru colesterol ajuta la reglarea nivelului de colesterol total si, respectiv, al colesterolului LDL. De asemenea, scade nivelul de trigliceride, mentine tensiunea arteriala in limite normale si reduce riscul de afectiuni cardiovasculare. Suplimentele cu Omega-3 (Moller’s, Korill) au o actiune benefica asupra nivelului crescut de colesterol, in plus ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, impiedicand astfel blocajele. Acizii grasi Omega-3 se regasesc si in alimente: somon, pastrav, fructe de mare, ulei de rapita, fasole, mazare, avocado si nuci.