Suferi frecvent de infecții urinare? Iată care sunt motivele

Dacă în ultimele 6 luni ai avut cel puțin două infecții urinare, este posibil să suferi o infecție cronică a tractului urinar. În acest caz, simptomele infecției urinare dispar pe durata tratamentului, dar reapar de îndată ce acesta este încheiat, ceea ce înseamnă că infecțiile urinare apar mai frecvent.


Simptomele unei unei infecții urinare includ senzații de usturime și arsură la urinare, sânge în urină, urinări fecvente și dureri ale abdomenului inferior. Dacă infecția se extinde la rinichi, pot apărea astfel de simptome: oboseală persistentă, vărsături, stări de confuzie, febră și frisoane.


Există mai multe motive pentru care te confrunți cu infecții urinare frecvente:

1. Bei prea puțină apă

Procesul de urinare nu este doar o nevoie fiziologică ci și o metodă prin care sunt eliminați microbii din tractul urinar. Dacă nu urinezi suficient de des, bacteriile se vor acumula, crescând astfel riscul de infecție. Spre urmare, consumul de lichide este esențial pentru producția de urină. Apa este cea mai bună opțiune pentru a preveni deshidratarea. Dacă vrei să afli cum stai cu hidratarea, este de ajuns să examinezi culoarea urinei. Este normal ca dimineața urina să aibă o culoare mai întunecată, dar dacă ești hidratat corespunzător, urina va avea o culoare galben-deschisă sau aurie.


2. Ești activ sexual


În general, sexul crește riscul de infecții urinare, mai ales în cazul femeilor, deoarece în timpul actului sexual, bacteriile pot fi forțate să intre în uretră. Pentru că femeile au o uretră mai mică decât bărbații, microbii pot ajunge mai ușor în vezică. Este recomandat ca după fiecare act sexual să urinezi și să cureți zona genitală cu apă și săpun blând.


3. Nu urinezi atunci când simți nevoia


Uneori se poate întâmpla ca nevoia de a urina să nu fie satisfăcută din cauza activității pe care o ai sau pentru că nu te afli într-un loc unde să ai acces la o toaletă. Dacă această situație se întâmplă frecvent, este foarte posibil să te expui riscului de a căpăta o infecție urinară. Cu cât mai rar urinezi, cu atât mai mulți microbi rămân în tractul urinar.


4. Ai uretra iritată


Atunci când uretra se irită, țesutul care o căptușește se poate inflama, îngustând astfel calea spre vezică și blocând acolo bacteriile. Îți poți irita uretra ca urmare a folosirii produselor ce conțin parfum: spray-uri intime, tampoane, geluri de duș, detergenți și balsam de rufe.


5. Ai imunitatea scăzută


Sistemul imunitar este mai slab în cazul persoanelor ce suferă de boli cronice sau autoimune. În același timp, imunitatea scade dacă treci printr-o perioadă foarte stresantă, nu dormi suficient, nu faci mișcare sau dacă alimentația ta este săracă în nutrienți.


Tratamentul infecțiilor urinare


Infecția urinară poate fi diagnosticată cu ajutorul unor analize de sânge și probe de urină: hemoleucograma, sumarul de urină și urocultura cu antibiogramă. Astfel, în cazul în care sunt depistate bacterii, se vor administra antibiotice. Dacă bacteriile lipsesc, simptomele se vor trata cu ajutorul unor suplimente alimentare pentru infecții urinare:


Uractiv Forte - supliment alimentar sub formă de capsule destinat menţinerii stării de sănătate a aparatului urinar și pentru îmbunătăţirea functiei de excreție a rinichilor


Biomicin urinar - combate microorganismele potențial patogene de la nivelul tractului genito-urinar, atât feminin cât și masculin.

Urimer Akut - elimină și omoară bacteriile din tractul urinar, contribuie la eliminarea disconfortului urinar și are efect analgezic.

Urinal Akut - susține funcționarea corectă a vezicii urinare și a tractului urinar inferior și ajută la eliminarea bacteriilor din tractul urinar.

Urisan - menține sănătătea tractului urinar, limitează aderarea bacteriilor la epiteliul renal și elimină disconfortul la urinare

Femeile sunt mai predispuse riscului de infecții urinare, de aceea este important ca ele se elimine cauzele care predispun la astfel de afecțiuni. Consumul de apă ridicat și igiena corespunzătoare după sex le va ajuta să evite infecțiile urinare.

Comentarii