DE CE ESTE IMPORTANTĂ PROTECȚIA SOLARĂ ȘI ÎN ANOTIMPUL RECE

Alături de hidratare, protecția solară este una dintre regulile de aur ale îngrijirii pielii în sezonul rece. Din păcate, iarna avem tendința să ignorăm efectele nocive ale radiațiilor fiindcă suntem obișnuiți să aplicăm produse cu SPF doar în anotimpurile calde, ceea ce este greșit.

Specialiștii recomandă produsele cu protecție solară chiar și în zilele în care nu iese soarele, fiindcă peste 80% din radiațiile solare penetrează norii. Mai mult de atât, razelor solare li se adaugă cele reflectate de zapadă, astfel că zonele expuse, așa cum este tenul, pot fi afectate.

Tipuri de radiații solare și efectele lor

Razele UV (ultraviolete) sunt radiații magnetice cu o lungime de undă mai mică decât cea perceptibilă de ochiul nostru. Acestea se împart în trei tipuri: UVA, UVB și UVC.

Razele UVA - nu își schimbă intensitatea în funcție de anotimp. Acestea sunt vinovate de îmbâtrânirea prematură (riduri, piele uscată, lipsită de strălucire) și chiar de apariția unor tipuri de cancer de piele.

Razele UVB  - sunt mai intense pe timpul verii și devin mai slabe în sezonul rece, când Pământul se îndepărtează de soare. Acestea sunt mai puternice decât razele UVA și sunt responsabile de arsurile solare.

Razele UVC - reprezintă cel mai puternic tip de radiații UV, însă stratul de ozon blochează pătrunderea acestora în atmosferă, astfel că nu afectează pielea.

Pielea foarte deschisă este mai sensibilă în fața radiațiilor UV, astfel că necesită o îngrijire mai atentă și produse cu SPF mai ridicat decât cea mai închisă.

Bineînțeles că razele ultraviolete au și efecte pozitive asupra pielii, însă este important să nu depășim măsura în privința expunerii.  

Spre exemplu, razele UVA stimulează producția de melanină, pigmentul care colorează pielea și ne oferă acea nuanță arămie pe care o adorăm.

Pe lângă instalarea treptată a unui bronz de durată, razele UVB stimulează și producția de celule care îngroașă pielea. Acestea au rolul de a crește rezistența la radiații, în special în sezonul cald.

Ca urmare a expunerii la razele UV, corpul nostru produce vitamina D, o substanță esențială pentru sănătatea noastră și pentru voie bună. 

Ce produse de protectie solară recomandăm:

Există o serie de produse pe care le poți folosi și în sezonul rece pentru a-ți proteja pielea. În ultimii ani, au apărut pe piață și cosmetice cu factor de protecție în compoziție, așa cum sunt cremele de zi, loțiunile de curățare a pielii, BB cream-ul, fondul de ten și chiar balsamul de buze.

Persoanele care au piele sensibilă, deschisă la culoare, amenințată de cuperoză trebuie să acorde o atenție deosebită produselor pe care le folosesc. Din fericire, specialiștii au creat produse special concepute pentru nevoile pielii sensibile, cărora le-au îmbogățit compoziția cu SPF, așa cum sunt mărcile Ivatherm, Bioderma și La Roche Posay.


Descoperă soluția potrivită pielii tale în gamele Bioerma Photoderm și La Roche Posay Anthelios.


Avem un stoc bogat de produse cu protecție solară, așa că te așteptăm să le alegi pe cele de care ai nevoie. 

Comentarii