Vremea rece și uscată, expunerea la soare și umezirea frecventă a buzelor sunt doar câteva dintre motivele pentru care te poți trezi cu buzele uscate și crăpate. Află în continuare cum să ai grijă corect de buzele tale, astfel încât să le ai moi și fine.
Înainte de toate trebuie să știi că buzele sunt mai vulnerabile în fața stimulilor externi din cauza faptului că sunt mai puține glande sebacee în zona lor, ceea ce înseamnă că buzele nu beneficiază de o protecție corespunzătoare și au nevoie de îngrijire în plus. Pe lângă soare și vânt, mai sunt și alți factori care pot afecta aspectul buzelor, cum ar fi poluarea, stresul zilnic și deshidratarea. Mușcatul buzelor nu este nici el benefic, iar umezirea cu salivă nu este indicată întrucât enzimele din salivă le pot face și mai uscate. Spre urmare, este foarte important să acorzi atenție buzelor dacă vrei ca rujul de buze să se așeze perfect și să aibă un aspect frumos.
1. Pe primul loc e hidratarea. Este foarte important să ai grijă de pielea și corpul tău din interior, astfel încât schimbările să se poată reflecta în exterior. Apa joacă un rol major în menținerea sănătății, ceea ce se vede desigur și pe pielea ta, inclusiv pe cea a buzelor. Scopul tău ar trebui să fie să bei cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi.
2. Alege-ți corect balsamul de buze. Acesta nu ar trebui să îți provoace senzații de arsură, usturime sau furnicături. Aceste simptome indică faptul că ceva nu este în regulă și nicidecum nu este un semn că ingredientele active din produs funcționează. În general, este bine ca un balsam de buze să conțină unul dintre următoarele ingrediente cu grad mare de hidratare și protecție a buzelor: vaselină albă, lanolină, unt de shea, ceară de albine, glicerină, ceramide.
Este recomandat să aplici un balsam de buze zilnic și mai ales în cazurile în care te expui la vânt, soare sau ploaie. Acestea sunt câteva din balsamurile de buze pe care le aleg femeile atunci când ne trec pragul:
Atoderm Balsam de buze de la Bioderma, în format stick sau cu aplicator. Este indicat pentru buzele foarte uscate și crăpate. Conține unt de shea ce repară și restructurează buzele sensibile și agresate. Are o formulă neparfumată și nu conține alergeni.
Multi-Performances Balsam de buze de la Ivatherm – indicat pentru pielea uscată a buzelor, cu crăpături şi scuame. Hrăneşte, repară şi catifelează buzele. Conține unt de karité, macadamia și cupuaçu, ultimul fiind un ingredient bogat în polifenoli, vitamina B1, B2, B3 şi antioxidanţi.
Cicaplast Balsam reparator pentru buze cu efect de barieră de la La Roche Posay - calmează, protejează și repară pielea crăpată sau iritată a buzelor. Este potrivit pentru bebeluși, copii și adulți. Formează o barieră protectoare la suprafața buzelor și limitează apariția crăpăturilor.
Pe lângă balsamul de buze, poți opta și pentru o cremă de buze. De exemplu, Neovadiol Cremă contur pentru buze şi ochi ce netezește, calmează și hrănește pielea buzelor și a ochilor. Mărește fermitatea țesuturilor de susținere ale pielii, se aplică ușor și se absoarbe rapid.
3. Folosește săptămânal un exfoliant special. Acest sfat de îngrijire a buzelor le fac mai sănătoase și mai catifelate. Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafata pielii, prevenind astfel o eventuală infecție. Încercă un scrub de buze din comerț sau prepară-ți unul din produsele pe care le ai acasă. De exemplu, amestecul dintre o lingură de ulei de cocos, o lingură de miere, două linguri de zahăr brun și jumătate de lingură de apă călduță este ideal pentru un scrub de buze.
Reține, doar o rutină corectă de îngrijire a buzelor te va ajuta să îți menții buzele moi și netede.
Comentarii