3 sfaturi pentru regenerarea și detoxifierea ficatului

Mesele copioase și stilul de viață nesănătos își pot pune amprenta asupra sănătății ficatului - un organ cu importanță vitală pentru buna funcționare a organismului. Acesta este implicat în numeroase procese din corp, cum ar fi eliminarea toxinelor, sinteza proteinelor, susținerea proceselor metabolice, absorbția anumitor vitamine și minerale. De aceea este esențial ca ficatul nostru să aibă o activitate optimă.

10 simptome care arată că ficatul tău este bolnav


Deși ficatul nu doare, atunci când acesta nu își poate îndeplini activitatea în mod corespunzător, apar mai multe simptome care ar trebui să te pună în gardă:

  1. Culoarea gălbuie a pielii și a ochilor (icter)
  2. Umflarea picioarelor și a gleznelor
  3. Durerile abdominale și balonarea
  4. Culoare închisă a urinei
  5. Culoarea deschisă a scaunului
  6. Oboseala cronica
  7. Greața și vărsăturile
  8. Pierderea poftei de mâncare
  9. Tendința de a te învineți ușor
  10. Iritații ale pielii

Bolile hepatice pot fi cauzate de mai multi factori, cum ar fi virușii, consumul de alcool, obezitatea, dar și moștenirea genetică.

Dacă problemele ficatului nu sunt tratate sau ținute sub control, în timp acestea pot duce la insuficiență hepatică. Partea bună este că ficatul are proprietăți extraordinare de regenerare și vindecare, spre urmare cu un tratament corect și un stil de viață sănătos se pot evita majoritatea bolilor de ficat.

Sfaturi pentru detoxifierea și regenerarea ficatului

Detoxifierea ficatului presupune eliminarea obiceiurilor nocive care au dus la îngreunarea activității sale. Anumite suplimente alimentare pentru ficat, cum sunt cele cu armurariu și cicoare, pot grăbi regenerarea ficatului. Iată care sunt recomandările noastre:

    1. Redu cantitatea de alcool consumată

Băuturile alcoolice pot fi destul de dăunătoare pentru ficat, deoarece pot deteriora sau chiar distruge celulele hepatice. Consumă alcool cu moderație - 10 grame de alcool pe zi pentru femei și 20 de grame de alcool pe zi pentru bărbați - sau renunță de tot la acest obicei pentru o perioadă.

    2. Consumă alimente bogate în fibre și grăsimi bune

Renunță la mesele bogate în calorii, grăsimi saturate, carbohidrați rafinați (pâine albă, orez alb și paste din grâu) și zaharuri. Include în meniul zilnic fibre, pe care le poți obține din fructe proaspete, legume, orez integral și pâine din cereale integrale. Consumă carne albă, grăsimi bune (avocado, ulei de măsline, pește, nuci) și produse lactate cu conținut redus de grăsimi. Hidratarea este foarte importantă, așa că bea multă apă.

    3. Fii activ

Încearcă să ai o activitate fizică timp de 30 de minute în cel puțin 5 zile din 7. Poți opta pentru mersul alert, plimbatul cu bicicleta, dansul, înotul sau orice sport îți place. Atunci când faci exerciții fizice în mod constant, contribui la optimizarea nivelului de trigliceride din sânge, fapt ce ajută la reducerea grăsimii de pe ficat. Prin mișcare zilnică poți să scapi și de kilogramele în plus, lucru foarte benefic pentru sănătatea ficatului, dat fiind că obezitatea poate duce la steatoză hepatică non alcoolică. Spre urmare, menținerea unei greutăți optime este esențială.

Suplimente alimentare pentru regenerarea ficatului

Există mai multe substanțe naturale care au proprietăți de regenerare a ficatului, cum ar fi silimarina – substanță extrasă din semințele de armurariu. În farmaciile Ducfarm, fizice și online, sunt disponibile următoarele remedii pentru ficatul bolnav, care pot ajuta la detoxifiere și regenerare:

Hepatoprotect regenerator - produs pe bază de fosfolipide din soia, care ajută la întreținerea și regenerarea ficatului

Liv.52 DS - recomandat în caz de hepatită, ciroză, ficat gras, vezică biliară leneșă. Conține cicoare, cătină și coada-șoricelului, favorizând eliminarea toxinelor și purificarea sângelui.

Essentiale Forte - ajută la ameliorarea simptomelor care apar ca urmare a afectării toxico-nutriționale a ficatului (inapetență, senzație de presiune în hipocondrul drept)

Fortifikat Maxx Protect - contribuie la menținerea sănătații și funcționării normale a ficatului

Suplimente cu armurariu - contribuie la regenerarea și detoxifierea ficatului, ajutând la susținerea funcțiilor hepatice. Produsul este o soluție naturală pentru a combate ficatul gras sau ficatul mărit.

Discută cu medicul tău pentru a alege cel mai bun tratament pentru ficat în funcție de simptomele tale. Reține că suplimentele alimentare pot ajuta la îmbunătățirea funcțiilor ficatului, dar nu exclud faptul că trebuie să duci un mod sănătos de viață, care implică mișcare zilnică, alimentație sănătoasă și reducerea cantității de alcool consumat.

sursa foto: www.vecteezy.com 

Comentarii